Premier's trinnvise guide til kjøp av bolig i Spania

Når du har valgt den ideelle boligen, hjelper Premier Villas deg med å forhandle frem en avtalt kjøpesum, og deretter må du reservere boligen med et depositum for å sikre prisen for både kjøper og selger.

 

Størrelsen på reservasjonsdepositumet avhenger av prisen på boligen, men er enten € 3000 eller € 5000. Disse pengene blir ikke overlevert til selger før alle juridiske undersøkelser er bekreftet.

 

Når reservasjonsdepositumet er betalt, vil advokaten din starte de juridiske undersøkelsene av eiendommen.  Vi anbefaler på det sterkeste at du benytter deg av en registrert advokat som er lokalkjent i området der du skal kjøpe.  Dette betyr at advokaten kjenner til alle lokale regler og kan gi deg råd i henhold til disse. Når du skal kjøpe bolig i Spania, er det svært viktig å bruke en advokat i stedet for en Gestor. De vil veilede deg trygt gjennom hele prosessen og er beskyttet av en yrkesansvarsforsikring.

 

Når alle undersøkelsene er gjennomført til advokatens tilfredshet, utarbeides det en juridisk bindende privat kjøpekontrakt som begge parter signerer. Når kontrakten er signert, betales et depositum på inntil 10 % av den avtalte kjøpesummen. Dette depositumet overleveres deretter til selger. Det er på dette stadiet datoen for notarius publicus fastsettes. Kjøper og selger velger dato i fellesskap, enten med en gang eller senere. Notarterminen er fast, men kan flyttes etter gjensidig avtale. Hvis kjøperen ikke møter opp på notarterminen, mister han sine 10 %, og hvis selgeren ikke møter opp, må han betale tilbake de 10 % pluss ytterligere 10 %. Det påløper en dagsbot inntil pengene er betalt.

 

Notarius publicus. På notarialdagen vil advokaten din enten følge deg eller representere deg hvis du har fått en fullmakt. Notarius fungerer som en juridisk bekreftelse på overdragelsen av eiendomsretten fra selger til kjøper og sikrer at alle nødvendige dokumenter er i orden og at eiendommen selges i samsvar med alle relevante regler og lover.  Under notarialforretningen signerer selger og kjøper kjøpekontrakten. Når kontrakten er signert og de resterende 90 % av kjøpesummen er betalt, er eiendommen din. Du må ta med deg passet ditt på overtakelsesdagen; advokaten har alle andre papirer.

 

Husk å legge til ca. 12,5 % av kjøpesummen i kjøpsomkostninger.

 

For å kjøpe bolig i Spania trenger du et NIE-nummer. NIE er et personlig, unikt og eksklusivt nummer som tildeles utlendinger som av økonomiske, yrkesmessige eller sosiale grunner er engasjert i aktiviteter knyttet til Spania og trenger identifikasjon i landet. Det er flere måter å skaffe seg NIE-nummeret på: ved å avtale et møte på en bestemt politistasjon, ved å be din juridiske representant hjelpe deg med å skaffe nummeret, eller ved å henvende deg til den spanske ambassaden eller et regionalt konsulat i ditt eget land.

 

Ansvarsfraskrivelse:

Denne informasjonen er ikke ment å være den eneste veiledningen du bør følge når du vurderer å kjøpe en eiendom. Premier Villas anbefaler alltid at potensielle kjøpere søker lokal, uavhengig juridisk og økonomisk rådgivning på alle stadier i Spania.

Vennligst fyll ut skjemaet nedenfor for å motta informasjon om eiendommer av interesse.

Fyll ut skjemaet under og vi vil kontakte deg.

Velg område
Type bolig
Velg sted
maksimal pris
Soverom
Baderom
Send
Sending...
Gestionar consentimiento